Поділитись:

Скандал у Прилуцькому: біженка із Бучі звинувачує волинянку у привласненні пса

Понеділок, 22 серпня 2022, 10:33
Скандал у Прилуцькому: біженка із Бучі звинувачує волинянку у привласненні пса

Історію про начебто викрадення собаки біженки Світлани Гаркавенко, яка на початку війни поїхала з Бучі під Києвом за кордон, нещодавно розповів телеканал «Аверс».

У сюжеті жінка звинувачує волинського військового та його дівчину у тому, що ті привласнили її собаку Рональда породи кане-корсо. Псові рік, і Світлана не могла забрати його з собою, коли їхала з України. Каже, віддала собаку на перетримку військовому Олегу Пелецькому у Ковелі. Коли вона повернулася після п'яти місяців життя за кордоном, то хотіла забрати собаку. Пес вже жив у Діани Кундельської в Прилуцькому. 

У свою чергу Діана Кундельська заперечує, що брала собаку на перетримку. Каже, пса віддавали назавжди, бо його власниця нібито не збиралася повертатися в Україну. Розповідає, що собаку готова була повернути, але за умови, що власниця тварини компенсує всі витрати на його утримання протягом п'яти місяців. 

Жінки спільної мови не знайшли, тварина зникла, а за справу взялася поліція. Що відбувається та яка подальша доля собаки, розбиралися журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Донька Світлани Гаркавенко з РональдомДонька Світлани Гаркавенко з Рональдом
 

ЗВІДКИ ВЗЯВСЯ ПЕС РОНАЛЬД

Собака породи кане-корсо на ім'я Рональд належав Світлані Гаркавенко із Бучі та її родині. Жінка продемонструвала журналістам та поліцейським документи, які підтверджують право власності. Вона з двома дітьми у березні поїхала з Київщини через активні бойові дії. Жінка вирушила за кордон, де її мали прихистити небайдужі люди, але там не приймали з собакою. Тому по дорозі до кордону жінка змушена була прилаштувати свого улюбленця. Каже, тимчасово. 

У тематичних фейсбук-спільнотах Світлана розмістила дописи про прилаштування собаки. Один з таких дописів і побачив військовий із Ковельської частини Олег Пелецький. Він зголосився взяти собаку, запевняв, що всі умови для тварини є, і харчуватиметься Рональд відбірно. 

Діти Світлани Гаркавенко з собакоюДіти Світлани Гаркавенко з собакою
 

Світлана каже, з Олегом вони відразу обговорили грошове питання.

«Я запитала, як ми вирішимо це питання. Олег відповів, що в нього на роботі є можливості. Я залишила йому мішок корму. Ми переписувалися. Я встигла зробити скріни, хоча він уже все видалив», – розповідає жінка.

Олег та його побратими пішли у відрядження, тому собаку він віддав Діані, яка мешкає у приватному будинку у Прилуцькому і має досвід догляду за тваринами. Так Рональд опинився у селі під Луцьком. 

ЩО КАЖЕ СВІТЛАНА ГАРКАВЕНКО

Світлана свою версію подій розповіла телеканалу «Аверс». Каже, все, що сказали журналісти – правда. А піти з поліцією і телебаченням під дім Кундельських було вимушеним кроком. 

«В мене з ними (Діаною Кундельською та її родиною – ред..) нема конфлікту і не було. Але я була вимушена вдатися до таких дій, тому що люди просто мене не чули. Півтора місяця я вмовляла, просила. На моє бачення, це ледь не спланована акція від самого початку, ще Олегом Пелецьким. Я попередила, що повертаюся, і він почав відписувати, що дуже зайнятий, не відповідав на повідомлення. Я розуміла, що на відстані 2 тисяч кілометрів мало що зможу з'ясувати. Коли я вже приїхала, то звичайно, мені перестали відповідати», – коментує ситуацію жінка. 

Світлана ГаркавенкоСвітлана Гаркавенко
 

Каже, не бачить сенсу далі продовжувати боротьбу за Ронльда, адже більше не знає, як повернути додому свого улюбленця. 

«Бог їм суддя. У мене не дуже хороші обставини, дуже захворіла мама, і я вимушена була на певний час поїхати до міста, де вона знаходиться. Чесно, мені просто настільки не хочеться брати участь у цій всій історії. Мене спонукало до цього тільки те, що діти просили і я дуже хотіла повернути дорогу для нас тварину. Чому ми довірилися тому Олегу? Люди, які бачили, що відбувалося, у нашому місті, це зрозуміють. Так сталося, що я натрапила на таких людей. Я просила по-нормальному, я благала буквально. Але мене не почули», – каже вона.

ЩО КАЖЕ ДІАНА КУНДЕЛЬСЬКА

Діана із Прилуцького сама звернулася до редакції сайту «Конкурент» з проханням висвітлити її позицію. Дівчина каже, що на неї звели наклеп, через який їй тепер погрожують у мережі. 

«Оця жінка виїжджала в Швецію з дітьми назавжди. Приїхала в Ковель, через волонтерів зробила допис, що їде і хоче віддати собаку. Це побачили ковельські військові, зголосилися забрати тварину. Два тижні собака була у військовій частині, а потім військові пішли у відрядження, і Рональд опинився у мене. В мене свій приватний будинок, і я забрала собаку. 

Зі Світланою я ніколи не бачилася, вона мені не дзвонила, не писала. За 5 місяців, які собака в мене прожила, вона мені не подзвонила і не написала жодного разу, як там пес і чи, може, нам треба гроші. Якщо вона претендує на цього собаку, і знає, що її пес живе у чужих незнайомих людей, то треба було б спитати, чи не потрібно гроші скинути на собаку. 

В результаті, вона повертається в Україну. І по факту «давайте мені назад собаку». Олег сказав, що собака не в нього, і що якщо жінка хоче забрати пса, треба компенсувати витрати на утримання і мінімальні збитки. А пес мені реально хату розніс – двері поцарапані, два авто поцарапані. Але це таке», – каже дівчина.  

Діана КундельськаДіана Кундельська
 

Розповідає, що зі Світланою вперше поспілкувалася за тиждень до того, як жінка прийшла під її хату з журналістами. Дівчина каже, що в той час була за кордоном, бо волонтерить і приганяє автівки для військових. Діана Кундельська запевняє, що власниця Рональда знала, що нікого нема удома, коли прийшла під хату з поліцією. і медіа. 

«Вони почали гатити по хвіртці, почали виривати ворота. У мене тепер зламана ручка на воротах. Вони гатили так, що всі сусіди чули. Наступного дня я приїхала – хвіртка відчинена навстіж, ворота поламані. Я шокована. Собаки нема. Може, втік, а може, вони самі його і забрали. В нас з татом журналісти нічого навіть не спитали, а виставили все так, ніби ми вкрали собаку. Мені погрожують. І що, я маю терпіти це через якогось пса?», – каже Діана. 

Скандал у Прилуцькому: біженка із Бучі звинувачує волинянку у привласненні пса 

Її батько звернувся у поліцію, аби жінка відшкодувала заподіяні збитки.

«Тато написав заяву, щоб вони компенсували збитки після останнього інциденту, де виламали ворота. А за собаку не знаю. Хай вона розбирається. Бо дуже негарно вона вчинила. В мене собака жила п'ять місяців, і я його люблю точно так само, як і вона», – підсумовує. 

Скандал у Прилуцькому: біженка із Бучі звинувачує волинянку у привласненні пса 

ЩО КАЖУТЬ У ПОЛІЦІЇ

За цим фактом відомості внесені в ЄРДР за частиною 1 статті 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Допитані всі учасники події, сусіди, потерпілі. Є по цьому факту кримінал. Поліція продовжує слідство. 

Довідково:
Стаття 190 ККУ, частина 1: Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
22 квітня 2024
18:59
12:30
21 квітня 2024
09:14
18 квітня 2024
16 квітня 2024
23:07