Черга хронічна, але рухається: що відбувається на волинських пунктах пропуску

Неділя, 21 серпня 2022, 10:30

Черга вантажівок на виїзд з території України на митних пунктах у межах Волинської області хронічна і коливається від 800 до 1500 фур. Однак, постійно рухається. 

Про це у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Черги вже хронічно великі. Митна служба розробила спеціальну карту, яку ми публікуємо щодня, аби можна було розуміти ситуацію в межах всього Західного і Південного кордону. Вчора у «Ягодині» було 1800 вантажівок на виїзд, позавчора – 1300», – зазначає Валентина Черниш.

Речниця додає, що під час вихідних черга збільшується. Однак, кількість фур у черзі постійно коливається від 800 до 1500.

«З 1 вересня організація руху по всьому Західному кордону буде дещо змінена. Втім, Волині це не стосуватиметься, адже «Ягодин» як був, так і залишиться вантажним пунктом пропуску. «Устилуг» – до 7,5 тонни, теж так і залишиться. Але на Львівській митниці теж будуть пункти пропуску лише вантажні», – додала Валентина Черниш.

Нагадаємо, що на початку серпня черги автомобілів на виїзд з України в митному пункті пропуску «Ягодин» сягали до двох тисяч. Однак, після рішення закрити пункт для легкових автомобілів, черга зменшилася приблизно до 1300 машин, всі вони – вантажівки, які везуть український експорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: