Поділитись:

Федоров каже, що розмитнення авто у «Дії» готово вже на 90%

Субота, 20 серпня 2022, 23:00
Федоров каже, що розмитнення авто у «Дії» готово вже на 90%
Міністерство цифрової трансформації активно працює над інструментом щодо розмитнення автомобілів у Дії та у разі ухвалення рішення Верховною Радою планує оперативно його запустити.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Ми зараз дуже активно працюємо над розмитненням у Дії, хоча законопроєкт навіть ще першого читання не пройшов. Проводяться зустрічі з фахівцями, ми показуємо їм, як це працюватиме, та допомагаємо з розрахунками. Але реально все залежить від парламенту. Проєкт був швидко розроблений, підтриманий урядом та відправлений у Верховну Раду", – наголосив він.

Федоров зауважив, що міністерство паралельно працює над ініціативою, сподіваючись, що документ незабаром буде прийнятий. У разі його ухвалення передбачається, що розмитнення буде запущено "дуже швидко, адже близько 90% продукту вже готово".

Як повідомлялось, у червні уряд ухвалив постанову про експериментальний проєкт, який передбачає розмитнення автомобілів у Дії. Документ має на меті усунути будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на авто при їх розмитненні.

Передбачається, що митники не будуть впливати на формулу розмитнення – її визначатимуть виключно характеристики автомобіля: об'єм, тип і потужність двигуна, вік машини та її ексклюзивність. Сам процес триватиме близько 5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів