Поділитись:

Без черги за 100 «баксів»: як «рішали» розмитнюють авто у Луцькому сервісному центрі (відео)

Субота, 30 липня 2022, 08:30
Без черги за 100 «баксів»: як «рішали» розмитнюють авто у Луцькому сервісному центрі (відео)

У Луцькому сервісному центрі автовласники місяцями марно намагаються стати в електронну чергу на сайті, аби зареєструвати авто. Проте за окрему плату зареєструвати автомобіль реально в той же день.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». 

«Нульове» розмитнення в Україні перетворилося на великий тіньовий бізнес, адже власникам авто доводиться неофіційно платити мало не ті ж гроші, що довелося б витратити на розмитнення, проте не в бюджет держави, а «рішалам».

Луцький сервісний центр – чи не єдиний на всю Україну, де майже неможливо стати в чергу на реєстрацію автомобіля. Адже всі місця зайняті наперед. Проте за 100 – 150 доларів спеціально навчені люди швиденько можуть допомогти зареєструвати автомобіль.

Телефоном можна легко домовитися про послугу – людей, які займаються цим, вистачає. Ціни приблизно однакові. 

Перший помічникПерший помічник
 

Другий співрозмовникДругий співрозмовник
 

Третій добрий чоловікТретій добрий чоловік
 

Проте начальник сервісного центру запевняє: корупції немає, усе чесно.

«Кожного дня люди реєструються онлайн, і в самому сервісному центрі беруть талони», – розповів він.

Зі слів начальника, у сервісному центрі вже другий тиждень працює оновлена система електронної черги. Сьогодні (29 липня, – ред.) стався збій автоматизованої бази даних по всій Україні, внаслідок чого повністю збився графік.

А інформація про 100 доларів для вирішення питання не відповідає дійсності.

«Я завжди всім кажу:тільки хтось таке чує – відразу викликайте поліцію... Чого люди цього не роблять – я не знаю», – зазначає посадовець. 

Насправді ж електронна черга штучно забивається працівниками сервісного центру, тож людина змушена звернутися до посередника, для якого тримають талончик.

За день у Луцькому сервісному центрі оформляють приблизно 200 автомобілів. Якщо цю кількість помножити на 100 доларів, то виходить 20 000 доларів «лівака» на день. А за 21 робочий день набігає 420 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів