Поділитись:

Російський дипломат закликав знищити українців, в МЗС відреагували

Субота, 20 серпня 2022, 16:42
Російський дипломат закликав знищити українців, в МЗС відреагували

Постійний представник російської федерації при міжнародних організаціях у Відні (Австрія) Михайло Ульянов закликав не щадити українське населення. Міністерство закордонних справ України закликало Австрію вислати Ульянова.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Твітері.

«Посол росії Михайло Ульянов закликає до знищення української нації. Не можна терпіти цю мову геноциду. Ми закликаємо всю дипломатичну спільноту у Відні бойкотувати Ульянова, а країну перебування Австрію – оголосити його персоною нон грата», — написав Ніколенко.

Ульянов опублікував у Твітері допис із закликом не жаліти українське населення.

«Жодного милосердя українському населенню!» — написав дипломат.

Пізніше він видалив свій пост, але скріншоти допису збереглися.

Наступним дописом російський дипломат спробував пояснити, що мав на увазі. За його словами, фраза була не закликом, а нібито коментарем до дій США та Зеленського.

«Я маю перепросити. Я забув, із ким маю справу. Я, звичайно, мав на увазі США з їхнім постачанням зброї та президента України, який буквально вчора заявив, що він відкидає будь-які мирні переговори. Дійсно, жодного милосердя з їхнього боку до українського населення. Це те, що я сказав», — заявив Ульянов.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк також відреагував на допис Ульянова.

«Постпред рф в Австрії Михайло Ульянов заявляє про необхідність «остаточного врегулювання українського питання» і закликає до геноциду. Що знову почули в Європі: «Не всі росіяни такі, як путін» і «Ми маємо дозволити роботу «Північного потоку – 2», – написав Подоляк, згадуючи недавні заяви німецьких політиків.

Нагадаємо, що правозахисна організація Amnesty International використовувала для підготовки скандального звіту про ЗСУ свідчення людей, які перебували у фільтраційних таборах та в'язницях на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів