Поділитись:

У Луцьку провели вечір пам'яті Кузьми Скрябіна (фото)

Четвер, 18 серпня 2022, 21:45

Фото Дарини Лучик

У Луцьку провели традиційний вечір пам'яті Андрія Кузьменка, який вже вкотре відбувається у City Park. 

Більше сотні людей зібралися разом ввечері у четвер, 18 серпня, аби поспівати улюблених пісень та згадати відомого українського музиканта. 

 

 

Концерт благодійний. Його організатори – City Park та проект Волонтерського штабу «Ангар» #angarmusicstage, які з березня грають на вулицях Луцька, збираючи гроші на допомогу українським військовим. 

«Цей вечір пам'яті – вже добра традиція. Раніше він був і акустичним, і просто у форматі «вільного мікрофону». Керівництво «Сіті Парку» знає, що ми маємо досвід організовувати такі заходи, адже ми з березня, як тільки з'явилося перше тепло, вийшли на вулицю грати музику і збирати гроші для військових. Тому цей концерт також взялися робити ми. І це не просто виступи, а jam session, де музиканти можуть долучатися і без репетиції, сходу грати всім  відомі, наші улюблені пісні», – каже координатор #angarmusicstage Мирослав Кіруєв

 

 

Лучани почали приходити заздалегідь, а коли пролунали перші ноти хітів гурту «Скрябін», зібралися гуртом навколо імпровізованої сцени. 

Для лучан співали Інна Кириченко, Марія Хурсенко, Сергій Скулинець, YAROVA, Наталія Лосєва, Артем Степанюк, Дмитро Калашев, Оксана Пушка. Лунали пісні «Сам собі країна», «Мовчати», «Мам», «Старі фотографії», «Люди, як кораблі», «Місця щасливих людей» та інші. 

 

 

 

«Останнім часом не вистачає таких простих душевних посиденьок з українцями. Це настільки круто, що цей концерт відбувся. Це і благодійна подія, на якій ти можеш допомогти Україні, і просто спосіб гарно провести час. Бо у вирі новин мозок закипає, і часом хочеться відпочити. Ми любимо пісні Кузьми. Кожна з них торкає», – кажуть подруги Марія і Вікторія, які в цей вечір прийшли у парк поспівати улюблених пісень. 

 

Навколо зібралися не просто фанати творчості Кузьми, але і люди, які поділяють його ідеї.

«Він не соромився говорити правду, бути відвертим, і це дуже цінно. Цінно, коли люди називають речі своїми іменами. Він говорив правду про політику, про країну, в якій ми живемо, і про людей. «Хай завиють москалі – вороги прокляті», він казав. Адже не можна бути нейтральним у час, в який ми з вами живемо. Ти маєш мати позицію і твердо на ній стояти. А ще... Моя улюблена пісня Кузьми – про місця щасливих людей. Впевнена, що після перемоги в Україні кожне місто і село буде таким місцем», – сказала депутатка Луцькради від Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій

 

 

Концерт тривав довго. На вулиці вже стемніло, а лучани все не хотіли розходитися. Світили ліхтариками, танцювали і підспівували одне одному. Адже в час, в який ми живемо, важливо вміти триматися разом. І пісні Андрія Кузьменка – одна з важливих речей, які нас об'єднують і тримають. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів