Поділитись:

У Луцьку судили білоруса, який збирав інформацію про ЗСУ на Волині

Четвер, 18 серпня 2022, 17:56

У Луцьку судили громадянина Республіки Білорусь, який добровільно погодився збирати дані про українських військових, їхнє пересування на території Волині та передавав інформацію спецслужбам Білорусі.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд 10 серпня, пише Суспільне.

Як з'ясувало слідство, уродженець села Дрочава Брестської області, яке межує з кордоном України, 24 лютого телефоном зв'язався зі співробітником КДБ Білорусі. Від нього чоловік отримав завдання зібрати інформацію про розгортання військ на території Волині, зокрема про чисельність, дислокацію, озброєння та матеріально-технічне забезпечення військових формувань, відомостей про військових ЗСУ, в тому числі учасників АТО/ООС, обладнання захисних інженерних споруд і настроїв серед місцевого населення.

На той момент громадянин Білорусі перебував у селищі Шацьк Ковельського району, де спостерігав за переміщенням колони військової техніки, знімавши її на телефон. Дані через месенджер чоловік передав співробітнику КДБ.

Чоловіка обвинуватили в кримінальному правопорушенні щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке передбачає покарання від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

22 липня прокурори, захисник та затриманий уклали угоду про визнання винуватості. Чоловік зобов`язався співпрацювати з правоохоронними органами України.

19 серпня обвинуваченого звільнять з-під варти як такого, що відбув покарання. Суд зарахував строк відбуття покарання в строк його попереднього ув'язнення на момент слідства та розгляду справи.

Нагадаємо, що СБУ викрила один із добробатів Києва на незаконному зберіганні зброї та боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024