Поділитись:

Навіть фото рідних не лишилося: історія переселенки, яка опинилась на Волині (відео)

Четвер, 18 серпня 2022, 12:54
Навіть фото рідних не лишилося: історія переселенки, яка опинилась на Волині (відео)

Майже два місяці мешканка Лисичанська Інна Ханжова з двома синами переховувалася у підвалах та на дачі без світла, води та газу. У квітні сім'я евакуювалася до Нікополя, а у липні приїхала у Нововолинськ.

Історію однієї із переселенок опублікував міський голова Нововолинська Борис Карпус на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Таких історій тисячі. За час повномасштабного вторгнення наша громада прийняла 10 тисяч переселенців з «гарячих точок», понад 6 тисяч залишилися у Нововолинську. Зараз вони проживають у місцях компактного проживання ВПО», – написав Борис Карпус.

Жінка розповідає, що народилася на Луганщині та останні роки проживала у Лисичанську Луганської області разом зі своєю родиною.

«Нас якраз там і застала війна. 24 лютого я збиралася як завжди на роботу. Працюю я у дитячому садочку «Малятко» старшою медичною сестрою. Молодшу дитину збирала у садочок, старша дитина повинна була йти до школи. Але о шості ранку мені подзвонила мама і сказала, що почалася війна», – розповідає Інна Ханжова.

Через дві години після цього, розповідає жінка, за Лисичанськом розпочалися вибухи.

«Евакуація відбувалася з центру міста. І дійти туди з двома дітьми, не кажучи вже про сумки чи валізи, – це дуже страшно», – пригадує жінка.

Інна Ханжова розповідає, що спершу евакуювалася до Нікополя, однак, коли і там стало неспокійно – вирішила їхати трохи далі.

«Ми просто пішли на автостанцію і купили перші квитки, які трапилися. Був квиток до Нововолинська. То ж вирішили, що їдемо у Нововолинськ», – розповідає жінка.

Так вона з двома дітьми опинилася на Волині.

«Ми були шоковані і навіть не побачили, коли прибуває автобус. А він прибув о другій ночі 24 липня. Почався дощ з градом, а ми на вулиці. Ми не знали, що нам робити, тож подзвонили у поліцейський відділок. Приїхали поліцейські і відвезли нас у відділок. Там ми пробули до ранку. А зранку нас прихистили у гуртожитку», – розповідає вимушена переселенка.

Жінка приємно вражена гостинністю волинян, однак, каже, дуже сумує за своїм домом і улюбленою роботою.

«У нас не лишилося навіть фотокарток наших близьких людей», – втираючи сльози каже Інна Ханжова.

Нагадаємо, що минулої доби в області розселили понад 80 внутрішніх переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
07 лютого 2024
04 лютого 2024
18 січня 2024
03 грудня 2023
10 листопада 2023
01 вересня 2023
14 травня 2023
11:07
11 травня 2023