Вибухи в Криму: окупанти тікають з-під Джанкоя (відео)

Вівторок, 16 серпня 2022, 11:55

В анексованому росією Криму біля Джанкоя чути вибухи і видно вогонь. Це підтверджує і Рефат Чубаров, один із лідерів Меджлісу кримських татар.

Спочатку він написав у соцмережах, що міг бути удар по військовій частині росіян у селищі Азовське, а потім оновив пост, додавши, що «влучили у сховище боєприпасів, звуки від вибухів далеко прокочуються степом».

Своєю чергою Чубаров зазначив, що наразі в бік мосту через Керченську протоку уже висунулися «тисячі громадян рф».  

Про евакуацію населення повідомив і самопроголошений прем’єр Криму аксьонов.

«Дав команду – зараз 5-кілометрова зона очеплена, йде виселення всіх людей, які перебувають у 5-кілометровій зоні… Близько двох тисяч людей евакуйовано із зони надзвичайної події в Джанкойському районі», – пише аксьонов.

За його словами, виселили людей з сіл Азовське та Майське Джанкойського району – їх тимчасово розмістили у школах сіл Кондратьєво, Табачне та Побєдне.

У Міноборони росії зазначили, що в районі Майського на території місця тимчасового зберігання боєприпасів «проізошло возгораніє», внаслідок чого відбулась їх детонація.

Пізніше з'ясувалось, що внаслідок вибухів у тимчасово окупованому Криму пошкоджена залізниця. Там припинили залізничне сполучення із росією. Потяги будуть зупиняти у Владиславівці, а потім пересаджувати людей на автобуси. 

Також у тому числі через це залізничне сполучення росіяни перекидали свої війська та підвозили техніку й боєприпаси на Південь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: