Поділитись:

Екокатастрофа в Польщі: обіцяють мільйон злотих за інформацію про винуватців

Понеділок, 15 серпня 2022, 10:12
Екокатастрофа в Польщі: обіцяють мільйон злотих за інформацію про винуватців

Причиною екологічної катастрофи у річці Одер на кордоні Німеччини та Польщі, де зафіксовано масову загибель риби, імовірно, є незаконний викид шкідливих речовин у водойму.

Нині одним із пріоритетів є пошук і покарання винних в забруднені, заявив у суботу, 13 серпня, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, пише DW, посилаючись на PolskieRadio.

За допомогу у встановленні можливих зловмисників влада Польщі виплатить винагороду, зазначив прем'єр.

«Разом з міністром внутрішніх справ і поліцією ми погодили, що буде визначена спеціальна нагорода, щоб можна було якомога швидше встановити, хто і коли став винуватцем такого злочину стосовно навколишнього середовища», – наголосив Моравецький.

Заступник голови міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік повідомив, що винагорода становитиме мільйон злотих (майже 215 тисяч євро).

З річки виловили вже десять тонн мертвої риби.

Перша мертва риба з'явилася на берегах річки 11 серпня. За даними польських чиновників, з Одера вже дістали десять тонн мертвої риби. Співробітники лабораторії, яка відповідає за перевірку якості води в Одері, виявили у пробах високий вміст ртуті, повідомляє німецька громадсько-правова медіакомпанія RBB.

Тим часом Моравецький відправив у відставку керівника управління водних ресурсів Польщі і головного інспектора охорони навколишнього середовища, які, за його словами, надто повільно відреагували на масову загибель риби в річці.

«Ситуація, з якою ми зіткнулися, була аж ніяк не передбачуваною, але реакція відповідних служб, безумовно, могла бути швидшою», – написав польський прем'єр у Facebook.

Також Моравецький повідомив, що Польща звертатиметься до Німеччини щодо забруднення річки Одер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів