Поділитись:

У Луцьку русло річки Жидувки очищають від сміття та гілок (фото)

Четвер, 21 липня 2022, 09:34
У Луцьку русло річки Жидувки очищають від сміття та гілок (фото)

У Луцьку тривають роботи з благоустрою в районі річки Жидувка. Поруч покосили траву. Зараз – прибирають сміття із русла.

Про це розповів директор житлово-експлуатаційної контори №2 Микола Романюк, – повідомляє Суспільне. 

На ділянці працювала техніка і четверо робітників ЖЕКу.

Працівник Вадим Колодій каже: у воді – багато сміття. Зокрема, скляні та пластикові пляшки, обгортки від морозива і цукерок, залишки їжі та папір. Щороку через сміття річка Жидувка замулюється, з’являється неприємний запах.

«Стара істина, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Хотілося б побажати нашим мешканцям, нашим громадянам бути трохи культурнішими», – говорить комунальник.

Роботи з очищення в районі річки Жидувки та прибирання сміття вздовж берега проводяться цього року вперше, каже директор Микола Романюк. Із його слів, на це витратили 12 тисяч гривень з бюджету Луцької громади.

«В цьому році побачили, що воно просто заросло наскільки потужно і сильно. В тому році тут були всі зрізані навколо дерева, тому трошки легше було в цьому працювати», – говорить керівник ЖЕК №2.

У Луцьку русло річки Жидувки очищають від сміття та гілок (фото)У Луцьку русло річки Жидувки очищають від сміття та гілок (фото) 

На берегах річки комунальники також виявили зарості борщівника. Рослину, каже Микола Романюк, викосили, але боротися із нею треба і надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів