Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 13 серпня

Субота, 13 серпня 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 11 серпня:

Про кратер у Луцьку

В обласному центрі Волині посеред дороги біля торгового центру виникло провалля. Ймовірно, вода вимила ґрунт під асфальтовим покриттям.

Провалля виникло на вулиці Карпенка-Карого, поблизу торгового центру «Європа». 

Пізніше з'ясувалось, що через «кратер» на дорозі перекрили половину Карпенка-Карого.

Про наслідки зливи у Луцьку

Через зливу у Луцьку рятувальники дванадцять разів виїздили на відкачування дощової води. 

Рятувальники 12 серпня працювали у Луцьку, в Маневичах, були виклики у Зміїнець. Удень на вулиці Лесі Українки у Луцьку працівники 25 ДПРЧ відкачали близько 20 кубометрів води з підвального приміщення, у якому розташована піцерія. Увечері, коли дощ посилився, рятувальники 25 ДПРЧ працювали на території пологового будинку, перинатального центру та в приміщенні Укртелекому на проспекті Василя Мойсея, де потоки дощової води підтопили підвальні приміщення.

Уранці 12 серпня майже одночасно у Луцьку через влучання розряду блискавки загорілися господарські споруди на вулицях Задворецькій та Шевченка. О 9:48 горіння дерев'яної будівлі на вулиці Задворецькій ліквідували рятувальники двох відділень 25 ДПРЧ. Друге відділення бійців 25 ДПРЧ спрямували на допомогу рятувальникам 2 ДПРЧ, які працювали над приборканням пожежі господарської споруди на вулиці Шевченка. О 10:18 горіння ліквідоване.

Про тролейбуси «з кінця в кінець» міста

У Луцьку вимагають забезпечити проїзд електротранспорту з одного кінця міста в інший без додаткових пересадок.

Автор петиції переконаний, що у Луцьку не забезпечений проїзд електротранспортом зручним для жителів міста маршруту з одного кінця міста в інший без додаткової пересадки та додаткової витрати коштів на проїзд. Він додав, що звернення жителів громади ігноруються, що є неприпустимим й послався на ст. 5 Закону України «Про міський електричний транспорт».

Лучанин вимагає:

  1. За участі представників громади або громадських організацій, працівників електротранспорту та відділу транспорту Луцької міської ради розробити графіки маршрутів, що забезпечували б проїзд жителів громади від одного кінця міста в інший.
  2. Створити диспетчерські пункти для контролю за дотриманням розкладу руху.
  3. Графік маршрутів опублікувати в засобах масової інформації для проведення громадського обговорення, як це передбачено Законом «Про місцеве самоврядування в Україні».

Інші цікаві новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів