Поділитись:

Половина пісень в українських чартах Spotify – російськомовні, – дослідження

П'ятниця, 12 серпня 2022, 00:02
Половина пісень в українських чартах Spotify – російськомовні, – дослідження

В українському чарті музичного сервісу Spotify 46 зі 100 пісень є російськими, пісня виконавця з рф очолює найкращу сотню в Україні.

Це трек «Заберу» Scally Milano,  йдеться у дослідженні спільноти OSINT (розвідки з відкритих джерел) Molfar, пише Ліга.

Учасники Molfar дослідили контент популярних серед українців музичних платформ й проаналізували, як змінились їхні вподобання з початку цього року і по сьогодні. А також зʼясували, на якій музичній платформі українці продовжують слухати російські пісні.

Найбільше контенту українського походження зараз на YouTube Music – 76%, Deezer – 61%, а найменше – Shazam і Spotify – по 38% кожен.

Чимало російської музики представлено у чартах Spotify – 48% та Apple Music –  27%. А на третьому місці – Shazam з 13%.

Десятку пісень, популярних серед українців у Spotify та YouTube Music, на початку лютого складали виключно російські композиції. Але ситуація почала змінюватися після Національного відбору на Євробачення – української музики додалося і в YouTube, і в Spotify з піснею «Стефанія» гурту Kalush Orchestra.

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну спонукало зростанню відмови від російського музичного контенту, зазначають дослідники. Українці в YouTube Music почали слухати композиції українських виконавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів