На Волині вандали пошкодили могилу Героя: вкрали тризуб (фото)

Четвер, 11 серпня 2022, 15:11

У Володимирі з могили Героя Сергія Смірнова вандали викрали тризуб.

Про це вдова Героя Ірина Смірнова повідомила у Фейсбуці.

«З надгробної плити з могили мого чоловіка було знято тризуб. Робився за індивідуальним замовленням в єдиному екземплярі. Можливо, знайдуться свідки, які володіють будь-якою інформацією. Буду дуже вдячна», – йдеться у дописі.

 

 

Довідково: Сергій Геннадійович Смірнов — український військовослужбовець, старший прапорщик Збройних сил України. Учасник російсько-української війни. Народився 26 квітня 1975 року в Красноперекопському районі Кримської області. Після проходження строкової служби в Збройних силах України закінчив школу прапорщиків, подальшу військову службу проходив у 51-й механізованій бригаді, яка базувалась у Володимирі, на посаді старшини роти. Разом з іншими бійцями бригади брав участь у відсічі збройної агресії росії, зокрема у боях під Іловайськом. 29 серпня 2014 року, під час виходу з оточення, старшина роти загинув внаслідок обстрілу українських військових російськими військами біля села Новокатеринівка Старобешівського району, у так званому «зеленому коридорі». 22 вересня 2015 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). 9 вересня 2015 року Володимир-Волинська міська рада посмертно нагородила Сергія Смірнова почесною відзнакою «За заслуги перед містом Володимир-Волинський». 13 жовтня 2016 року відбулося відкриття меморіальних дощок на честь Сергія Смірнова одразу у двох селах Володимир-Волинського району: на фасаді школи у селі Верба та у школі села Стенжаричі.

Нагадаємо, що у ніч проти 11 серпня російська армія вкотре обстріляла Дніпропетровщину. Загинуло двоє людей, дев'ятеро поранені, серед них – 13-річна дівчинка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: