Поділитись:

На Волині тривають жнива: чи вистачить області хліба

Четвер, 11 серпня 2022, 13:41
На Волині тривають жнива: чи вистачить області хліба

У 2022 році на Волині засіяли на понад тисячу гектарів більше, ніж торік — збільшили посіви гречки, пшениці. Очікується, що кількість врожаю перевищить рівень споживання в області в рази, тож Волинь зможе поділитися своїм зерном і з іншими регіонами. 

Про це йдеться у матеріалі Сили правди.

«Урожайність, в принципі, непогана. Наразі підприємства вже приступили до збирання озимого ріпаку, а по завершенні перейдемо до збирання пшениці. Для Волині за раціональними нормами споживання необхідно 155 тисяч тонн зернових. А в нас тільки пшениці посіяно 151 тисяча гектарів. Тому Волинь однозначно буде з хлібом і навіть поділимось», – зазначив начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Юрченко.

Як зазначив посадовець, 151 тисяча гектарів озимої пшениці з урахуванням урожайності в рази перевищує норми споживання, як для харчування, так і для кормів.

Разом з тим, йдеться у матеріалі, аграрії кажуть, що цьогорічне збирання врожаю йде у збиток. Адже нинішні ціни, за якими доводиться продавати продукцію, набагато нижчі за витрати.

Нагадаємо, що рятувальники Володимирського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області провели рейдовий захід у місцях збирання врожаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів