У Луцьку вирішуватимуть, чи робити неділю вихідним для ринків

Четвер, 15 грудня 2016, 15:16

У Луцьку зберуть круглий стіл щодо встановлення на ринках вихідного дня – неділі.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Захід відбудеться 20 грудня об 11:00 годині в приміщенні департаменту "Центр надання адміністративних послуг" на вул. Лесі Українки, 35 (каб. 24, зала нарад).

До обговорення запрошують суб'єкти господарювання, власники ринків, представники громадських організацій та всіх зацікавлених.

Нагадаємо: у Луцьку бурхливе обговорення викликала петицію з проханням зробити неділю вихідним для всіх працівників ринків. Частина лучан переконує: досвід європейських сусідів показує, що це можливо. Тому владу просять допомогти працівникам ринків отримати законний вихідний. Однак є й лучани, які категорично проти вихідного у неділю. Наголошують: робота ринків ніяк не перешкоджає громадянам ходити до церкви і молитися. І закликають владу не позбавляти торговців можливості заробити.

Влада міста підтримує другу позицію. Щоправда, заступник міського голови Сергій Григоренко запевнив, що якби до влади звернулася переважна кількість підприємців ринку чи облспоживспілка, тоді б розглядали ймовірність вихідного в неділю.