Поділитись:

Скільки на Волині коштуватимуть дрова та хто може отримати їх безкоштовно (відео)

Середа, 10 серпня 2022, 13:05

Цього року ціни на дрова майже не змінилися, а от замовляти тверде паливо на зиму волинські лісівники просять уже зараз. 

Про це у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомила комунікаційниця Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська

За її словами, готуватися до зими слід ще влітку, адже запити на деревину цього року зросли. Частково через те, що деревина іде на потреби українських військових. Саме тому, щоб не створювати ажіотаж у холодну пору, лісівники закликають вже зараз готуватися до опалювального сезону і купувати дрова. 

Ціна коливається. Лісівники продають дров'яну деревину і власне колоті дрова. Колоті дрова дорожчі, а вартість деревини залежить від породи – дубові дрова дорожчі, соснові – дешевші. 

В середньому куб дров коштуватиме від 450 до 900 гривень, залежно від породи. Тому, грубо кажучи, машина дров може вартувати від 4,5 тисяч гривень – до 9 тисяч гривень

 

Безкоштовно можуть отримувати дрова родини загиблих захисників України. За пільговими цінами будуть передбачені дрова для родин діючих захисників і тих, хто приймає внутрішньо переміщених осіб. 

«Зараз у нас тривають наради, де громада формує потребу від місцевих мешканців, і ці запити вже передаватимуть нам. А ми будемо заготовлювати відповідну кількість деревини. Цього року поки запити не збільшилися, і наразі ми готуємо стільки дров, скільки готували завжди», – каже Світлана Думська. 

Нововведенням цього року є можливість купити дрова безпосередньо у лісництві. Раніше це можна було зробити тільки у лісгоспах. Людина оформлює заявку, платить гроші через термінал, і протягом 2-3 днів, залежно від наявності деревини, отримує своє замовлення. Дрова можна забрати або самому у лісгоспі, або замовити доставку. 

Вартість доставки дещо зросла, адже зросло у ціні і паливо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів