Поділитись:

Персеїди-2022: як побачити найяскравіший зорепад року

Субота, 06 серпня 2022, 03:12
Персеїди-2022: як побачити найяскравіший зорепад року

фото ілюстративне

Персеїди – найбільш видовищний метеорний потік року. Зорепад розпочався 17 липня і триватиме до 25 серпня, проте найбільш яскравим стане в момент свого піка.

Про це пише OBOZREVATEL.

Так, 2022 року найвиразніше побачити Персеїди можна буде в ніч із 12 на 13 серпня. 

Чим особливі Персеїди

Персеїди – метеорний потік, який формується в момент проходження Землею величезного шлейфа пилу та уламків комети Свіфта-Туттля. Довжина цього шлейфу сягає багатьох мільярдів кілометрів.

Сама комета Свіфта-Туттля наближається до нашої планети один раз на 133 роки (попереднього разу – 1992 року). Її фрагменти потрапляють в атмосферу Землі й у результаті спалахують – це явище й називають зорепадом.

Радіант Персеїд розташований у сузір'ї Персея – звідси й найменування метеорного потоку.

Персеїди-2022: як побачити найяскравіший зорепад року 

Як побачити Персеїди в Україні

Персеїди можна бачити на всій північній півкулі, зокрема й в Україні. 2022 року складаються не найкращі умови для спостереження, оскільки пік метеорного потоку випадає на повню – світло Місяця засвічуватиме нічне небо.

Найкраще Персеїди спостерігати в безхмарну ніч у місцях, віддалених від великих міст, де відсутнє штучне освітлення.

Персеїди-2022: як побачити найяскравіший зорепад року 

 

Як загадати бажання на зорепад

Існує повір'я, згідно з яким бажання, загадане під час падіння зірки, має обов'язково здійснитися. Для цього ритуал рекомендується проводити за містом, де найкраще видно зоряне небо.

Крім того, вважається, що при цьому слід сидіти обличчям на схід. Якщо встигли загадати бажання, поки в небі не зник слід від зірки, – воно здійсниться. Езотерики радять візуалізувати бажання та налаштуватися на позитив, щоб підвищити шанси на виконання, але в жодному разі не загадувати для інших людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів