Поділитись:

Археологи виявили у Туреччині стіни перської епохи (фото)

П'ятниця, 05 серпня 2022, 04:29
Археологи виявили у Туреччині стіни перської епохи (фото)

Споруди використовувалися в перський та ахеменідський періоди в 6-му та 4-му століттях до нашої ери.

У ході розкопок неподалік села Порсук району Улукішла міста Ніде, розташованого в центрі Туреччини, було виявлено гіпсові стіни перського періоду.

Роботи в Порсук-Зейві Хьоюк, розпочаті в 1968 році з дозволу Французького археологічного інституту від турецької влади, продовжуються і цього року. Про це пише Arkeo News.

Під час розкопок, проведених у попередні роки, були виявлені хетські ієрогліфи, накреслені на піщанику, датовані 8 століттям до нашої ери, укріплення та сторожові вежі, що використовуються як гарнізон у хетський період, а також стіни замку та залишки штукатурки залізного віку. Під час розкопок цього року було виявлено стіни з гіпсового каменю, що належать до перського періоду.

Керівник групи розкопок Політехнічного університету О-де-Франс, доцент, доктор Клер Барат, повідомила, що цього року на розкопках працювала команда із 15 осіб із США, Франції, Італії та Туреччини.

Заявивши, що вони розкопують найвищу частину кургану, Барат розповіла, що вони також очищали глинобитні стіни фортеці залізного віку в 8-7 століттях до нашої ери.

"Через деякий час після того, як були побудовані стіни залізного віку, фасад стіни був покритий гіпсовим камінням і заповнений каменем. Ці кам'яні споруди використовувалися в перський та ахеменідський періоди в 6-му та 4-му століттях до нашої ери. Це дуже важливо, тому що артефактів перського періоду в районі Каппадокії небагато. Це надзвичайно стратегічний регіон як у хетський період, так і в пізніші періоди", – додала Барат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
31 січня 2024
08 січня 2024
20 грудня 2023
26 листопада 2023
20 листопада 2023
19 листопада 2023
17 листопада 2023
19 вересня 2023
21 серпня 2023