Поділитись:

Стало відомо хто, постачив неякісні бронежилети волинській теробороні (фото)

Понеділок, 01 серпня 2022, 16:02
Стало відомо хто, постачив неякісні бронежилети волинській теробороні (фото)

Днями прокуратура Волині та СБУ повідомили про те, що директору одного зі столичних господарчих товариств оголосили про підозру у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Очолюване ним підприємство поставило волинським військовим бронежилети та каски неналежної якості. Загальна вартість закупівлі – понад 33 мільйони гривень.

Підозру, щоправда, оголосили заочно, адже чоловік виїхав за кордон.

Про це повідомляє ВолиньPost, посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. Зазначається, що йдеться про директора київського ТОВ «БК "КБР"» Дмитра Нестерука.

Замовником військової амуніції була Волинська обласна військова адміністрація, а кошти – бюджетні.

Бронежилети та каски, які були передбачені для бійців територіальної оборони Волині, не відповідають державним нормам і стандартам щодо речового забезпечення військовослужбовців. З фото, наданих прокуратурою, видно, що вони браковані.

«За умови участі бійців у такому захисному спорядженні в бойових діях воно не забезпечило б їхнього захисту та створило б загрозу життю і здоров’ю», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Суд заочно обрав Дмитру Нестеруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Але чоловік виїхав за кордон та ухиляється від явки до правоохоронців чи до суду. Тому його оголосили у міжнародний розшук.

Задля відшкодування завданої злочином шкоди, за наполегливої позиції прокурорів апеляційний суд Волинської області наклав арешт на майно Нестерука та очолюваного ним підприємства «БК "КБР"» на суму понад 25 мільйонів гривень.

Стало відомо хто, постачив неякісні бронежилети волинській теробороні (фото)Стало відомо хто, постачив неякісні бронежилети волинській теробороні (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів