Поділитись:

На Волині 15 осіб звинувачують у злочинах проти нацбезпеки

П'ятниця, 29 липня 2022, 17:06

Служба безпеки України на Волині цілодобово працює над виявленням ворожих агентів та диверсантів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Управління СБ України у Волинській області.

Слідчі Управління СБ України у Волинській області зареєстрували 66 кримінальних проваджень, пов’язаних з діяннями на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.  

Розслідування здійснювалось як стосовно подій, які мали місце на території нашої області, так і в інших регіонах – Київській, Донецькій, Луганській областях, оскільки ці провадження були розпочаті за заявами внутрішньо переміщених осіб, які прибули на територію Волині й тут звернулися з заявами про вчинення щодо них злочинів.    

П’ятнадцятьом особам уже повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки.  

Зокрема, СБУ на Волині викрила зрадника, який  передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

Також СБУ викрила російського диверсанта, який планував «залягти на дно» в західних областях країни та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України.

Окрім того, оперативники викрили на Волині  шпигуна – громадянина Республіки Білорусь, який за завданням іноземних спецслужб збирав для ворога інформацію про розміщення та пересування техніки ЗСУ та стан мобілізації у регіоні.   

Також співробітники Управління викрили державного зрадника, який проник в Україну з території Білорусі. Однак контррозвідники його затримали відразу після перетину кордону.    

«Співробітники СБУ продовжують працювати 24/7 задля захисту нашої держави та українського народу 
Ми захищаємо свою землю! Разом переможемо!», – додали у пресслужбі УСБУ у Волинській області.

Нагадаємо: за ініціативи СБУ підозру отримали два ідеологи «денацифікації» України – автор книги «Денацификация Украины. Страна невыученных уроков» Армен Гаспарян і політтехнолог та автор антиукраїнських публікацій Тимофій Сєргєйцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів