Поділитись:

Мешканцям Запорізької області радять виїхати із зони бойових дій

Неділя, 31 липня 2022, 18:00
Мешканцям Запорізької області радять виїхати із зони бойових дій
Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух закликає громадян виїжджати із зони ведення бойових дій.

Відповідний заклик він висловив у інтерв‘ю Укрінформу.

Старух зазначив, що ситуація щодо кількості місцевого населення на окупованій території Запорізької області динамічно змінюється. За його словами, з деяких населених пунктів 80% мешканців виїхали, а з деяких раніше виїхали, а зараз повертаються.

"Відбуваються зміни в свідомості людей. Перших обстрілів люди боялися, а зараз звикли… Попри це, ми закликаємо наших земляків виїжджати із зони ведення бойових дій. Для нас є приорітетом збереження життя людей. Якщо буде життя та здоров‘я, усе можна відбудувати. Якщо ні життя, ні здоров‘я не буде, то і відбудовувати нічого не треба буде. Тому ми прагнемо зберегти людей. На жаль, на окупованих територіях через дії російських загарбників траплялися випадки загибелі мирного населення. Кількість загиблих невелика, але кожна смерть – це велика трагедія", – сказав керівник ЗОВА.

Він також розповів, що з людьми, які залишилися на тимчасово окупованій території, є зв’язок, який періодично зникає.

У цьому контексті Старух додав, що російські війська намагаються значно обмежити мешканцям Запорізької області український інформаційний простір. "Вони заводять своїх провайдерів, намагаються вибудувати російську модель Інтернету, де фільтрується інформація. Українських операторів вимкнули. Натомість завели своїх фейкових", – зазначив керівник ЗОВА.

Нагадаємо: росіяни готують масовий наступ на півдні: під загрозою Запоріжжя і Кривий Ріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 квітня 2024
04 квітня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
02 березня 2024
23 січня 2024
21 січня 2024
12 січня 2024
07 січня 2024
16:10
13 грудня 2023