Поділитись:

Росіяни готують масовий наступ на півдні: під загрозою Запоріжжя і Кривий Ріг

Неділя, 31 липня 2022, 14:02
Росіяни готують масовий наступ на півдні: під загрозою Запоріжжя і Кривий Ріг

Росіяни готують масовий наступ на Півдні України. Під загрозою удару – Запоріжжя і Кривий Ріг.

Про це у Фейсбуці повідомив військовий аналітик, координатор моніторингової групи «Інформаційний спротив» полковник Костянтин Машовець.

За його словами, протягом останніх трьох діб за БТГ російських повітряно-десантних військ, які вже прослідували на Херсонсько-Бериславський плацдарм у склад угрупування «Юг», усі автомобільні  та залізничні комунікації противника в Запорізький, Херсонській, Донецький областях, на півострові Крим та у Ростовській  області росії нині просто «забиті» військами ворога, які активно переміщуються у Південну операційну зону.

«Основна маса залізничних ешелонів пересуваються через Керч та Джанкой на дві основних станції розвантаження для Херсонського та Запорізького напрямків, відповідно – Брилівка та Сокологірне», – зазначає аналітик.

На автомобільній дорозі М-14 по дирекції Маріуполь - Бердянськ - Мелітополь - Нова Каховка колони військ Східного військового округу росії також пруть одна за одною, майже безперервно, пише Машовець.

Аналітик повідомляє, що наплив техніки такий, що комунікації просто не витримують. Так, наприклад, російська дирекція Кримського мосту була вимушена на пів доби скасовувати переміщення через залізничний міст будь-яких цивільних поїздів, через необхідність пропустити через нього у належний час та у належній кількості військові ешелони.

«І це явно, не «штатна ситуація», – підкреслює аналітик.


Як пояснює експерт, угрупування військ противника, яке зараз створює російське військове командування шляхом стратегічного перегрупування своїх сил та засобів у Південній операційній зоні, з резерву та інших  операційних зон та напрямків, все більше набуває  достатньо характерних ознак.

«Основу цього угрупування будуть становити війська Східного військового округу зс рф. Наприклад, протягом останніх двох днів тут «сплила», 35-а загальновійськова армія СхВО, сумно відома на весь світ «яскравими подвигами» своїх військовиків під Києвом», – зазначає Костянтин Машовець.

Аналітик пише, що бригада майже усім складом прибула зі складу угрупування «Ізюм» в оперативні тили угрупування «Юг» (район Софіївка - Горностаївка - Кривий Ріг - Воскресенське). Серед них – 64-а окрема мотострілецька бригада, відома своїми «подвигами» у трикутнику Буча - Ірпінь - Гостомель.

Експерт пише, що окрім неї на Півдні забралося ще ряд батальйонно-тактичних груп.

«Сьогодні цілком можливо дійти до висновку про те, що російське військове командування проводить оперативне розгортання в цій зоні, мабуть, самого потужного оперативного угрупування своїх військ з самого моменту масованого вторгнення рф в Україну», – константує аналітик.

Експерт вважає, що вся увага російського генштабу зараз прикута саме до цього напрямку фронту.

Експерт пише, що 35-у бригаду армії росії, яка першою проривалася до Києва і досягла відносних успіхів у перші дні повномасштабного вторгнення, сьогодні кинули у степи Херсонщини північніше Кримського перешийку.

«Під час першої фази вторгнення саме 35-а армія у порівнянні з іншими угрупуваннями російських військ, наприклад 1-ї ТА чи 20-ї ЗВА,  демонстрували найбільш високий рівень адекватності сприйняття ситуації та агресивності у наступі. Так само ії БТГр-и відзначалися й під Ізюмом», – відмічає аналітик.

Також він додає, що задля того, щоб забезпечити перекидання додаткових сил та засобів у зону відповідаольності свого угруповання військ, що діє на Криворізькому напрямку, та після ураження Антонівського мосту Силами оборони України, противник навів понтонну переправу через річку Дніпро у районі населеного пункту Львове.

«Водночас у районі Дар’ївки командування військ противника просто демонтувало понтонну переправу через річку Інгулець, бо йому вдалося відновити міст поблизу шляхом перекриття ушкоджених ділянок сталевими плитами. В свою чергу, 28 липня противник після проведення інженерних робіт на шлюзі Каховської ГЕС (накрили дорожнє полотно армованими плитами товщиною 160 мм) продовжує перекидати ОВТ у напрямку Веселе – зап. Широка Балка – імовірно Чарівне. А ви й надалі вважайте, що «святий Хаймерс» у компанії із «святим Екскалібуром» зупинять ці орди. Підсумок: на Півдні збирається справжня Темрява», – робить прогнози аналітик.

Радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів підтвердив інформацію Костянтина Машовця у своєму Телеграмі

«Що ж, можу підтвердити інформацію Костянтина Машовця. В Херсонській області в найближчі тижні розпочнеться наступ... Але не наш. За останні два тижні росіяни перекинули  туди майже всі свої десантні війська. Наступати скоріше за все будуть на Запоріжжя і Кривий Ріг. Мені ця ситуація нагадує повторення Київської катастрофи. Ці придурки вирішили ще більше розширити фронт, в умовах коли HIMARS виносить ближні тили», – написав Віктор Андрусів.

Нагадаємо, що росія активно готується до проведення так званого «референдуму» на тимчасово окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів