Папа Франциск може залишити престол через стан здоров'я

Неділя, 31 липня 2022, 09:35

85-річний Папа Римський Франциск розповів, що вже не може підтримувати звичний ритм подорожей та може піти зі Святого престолу через стан здоров'я. Менше з тим, запевнив, що хоче відвідати Україну.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Vatican News.

30 липня Папа Франциск повернувся з Канади, де перебував з офіційним візитом. Журналісти запитали його, чи стала ця поїздка «випробуванням» та чи зможе операція на коліні полегшити майбутні подорожі.

Франциск уже тривалий час страждає через біль у коліні. На початку цього року він повідомляв, що має запалення зв'язок. Внаслідок болю Папа вже не один раз вносив корективи у свій графік, а на заходах переважно сидів і послуговувався візком.

Франциск відповів, що вже, певно, не зможе підтримувати такий самий ритм подорожей, а операція не є виходом через його проблеми з анестезією.

«Думаю, що в моєму віці та з цими обмеженнями, я повинен трохи пощадити себе, щоб могти служити Церкві [...] Я старатимусь і далі подорожувати, бути близьким з людьми, бо вважаю, це близькість є способом служіння», – сказав він. Франциск додав, що не виключає можливості поступитися місцем через стан здоров'я: «З усією чесністю: це не катастрофа, можна змінити Папу, немає проблеми».

Папа Римський наголосив, що має намір поїхати в Україну. Проте наразі розглядається поїздка до Казахстану для участі в міжрелігійній зустрічі: вона має бути «спокійною, без особливих переміщень». Окрім того, Франциск планує поїздки до Конго та Південного Судану. 

«З мого боку є вся добра воля, але побачимо, що скаже нога», – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: