Поділитись:

Росії не можна довіряти: Спартц закликала ООН призупинити «зернову угоду»

Субота, 30 липня 2022, 11:27
Росії не можна довіряти: Спартц закликала ООН призупинити «зернову угоду»

Конгресвумен Вікторія Спартц звернулася до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша із закликом призупинити «зернову угоду», допоки Україна не отримає належних заходів безпеки.

Про це йдеться у листі Спартц, – повідомляє Українська правда.

«Зернова угода», яка не має належних механізмів виконання, може дуже дорого коштувати Україні. Як вам добре відомо, через кілька годин після підписання цієї угоди росія вдарила крилатими ракетами по українському порту в Одесі. Це ще раз підтверджує, що росії не можна довіряти, і вона фактично заперечує цю угоду», – йдеться у зверненні.

Спартц наголосила, що оскільки «росія отримала значне зняття санкцій щодо експорту зерна і добрив (а це збільшує її здатність шантажувати Європу поставками газу), цю угоду слід призупинити до тих пір, поки не будуть забезпечені кращі заходи безпеки для України».

«Я закликаю вас розгорнути кораблі ООН у Чорному морі, забезпечувати гуманітарні коридори. Інакше Україна опиниться під високим ризиком, спричиненим цією домовленістю», – написала конгресвумен.

Нагадаємо: 22 липня у Стамбулі відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна. Угода передбачає, що контроль за портами «Одеса», «Чорноморськ» і «Южний» повністю залишається за українською стороною. А вже 23 липня росіяни атакували Одеський морський торговий порт крилатими ракетами. Після ворожого обстрілу в порту виникла пожежа, були поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів