Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 липня

П'ятниця, 29 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 липня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 29 липня:

Про конфлікт між переселенцями і керівництвом дитсадка на Волині:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 липня 

З травня цього року в Коршівському дитячому садочку в Боратинській громаді живе дві сім'ї з Донецької області.

За словами Олександра Векленко, переселенця з міста Бахмут, завідувачка закладу «ущємляє» його родину, позаяк забороняє користуватись кухнею після 16:00, поховала посуд та хоче, щоб його сім'я якомога швидше виїхала з дитячого садочку. Також скаржиться, що забороняє користуватись технікою, яку для них привезли волонтери. 

Пан Олександр додає: одразу по прибуттю на тимчасове місце проживання став на військовий облік.

Директорка дитячого садочка Мирослава Хопта бажання, аби переселенці покинули гуртожиток, пояснює так: «У нас немає коменданта, щоб він чергував. Вони залишаються тут самостійно, господарюють. Я вранці приїжджаю: то обгорівша сковорідка, то туалети непомиті. Ми не можемо постійно займатись прибиранням після переселенців... Хоча мої дівчата, працівниці – безвідмовні. Кажу: давайте помиємо, але ж треба самостійно трішечки піклуватись».

Про те, як Луцьк прощався з трьома загиблими на війні Героями:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 липня 

«Війна – це боротьба, це смерть, руйнація і страждання. І де б це не відбувалося – на нашій території чи за її межами – це завжди дуже боляче. Болить нам смерть людей, і сьогодні ці відчуття торкаються кожного із нас. Наші воїни захищають не просто нашу землю, а наше право бути собою, бути українцями на своїй землі», – скаже під час проповіді владика Михаїл, стоячи посеред Свято-Троїцького собору над трьома трунами. 

У трунах – воїни, які загинули, захищаючи УкраїнуДащук Володимир 1980 року народження, Форманюк Віталій 1980 року та Крутов Владислав 1979 року народження.

Поруч стоять рідні і друзі, багато побратимів. Такого багатолюдного прощання вже давно не було у Луцьку. 

Вічна пам'ять і слава Героям!

Про похорон молодого захисника України у Ківерцях:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 липня 

У Ківерцях 28 липня провели в останню путь загиблого захисника України Владислава Воронюка.

Хлопець загинув під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Яковлівка Донецької області.

Вічна пам'ять і слава Герою!

Про те, чиїм коштом ремонтуватимуть будинок на Волині, який зруйнували уламки ракети: 

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 29 липня 

Жителі села Дубове на Волині продовжують розбирати завали з будинків та господарських споруд, котрі зазнали руйнувань внаслідок падіння уламків зенітної ракети та ворожого безпілотника.

Зі слів начальниці Ковельської районної військово-цивільної адміністрації Ольги Черен, усі пошкоджені об'єкти обстежили, суми збитків визначає спеціальна комісія.

Відшкодування збитків силами громади та благодійників займе трохи більше ніж місяць. З її слів, у підсумку власники пошкоджених та зруйнованих осель вирішили відновлювати будинок за ресурси місцевих громад.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів