Поділитись:

Рада виділила «Нафтогазу» понад 111 мільярдів для компенсації різниці тарифів

П'ятниця, 29 липня 2022, 16:23
Рада виділила «Нафтогазу» понад 111 мільярдів для компенсації різниці тарифів

Верховна Рада виділила національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» 111,1 мільярда гривень з держбюджету для компенсації витрат компанії, пов'язаних з виконання нею спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку газу, у тому числі коштом міжнародної донорської допомоги.

Про це повідомили «Українські новини».

За ухвалення законопроєкту № 7429 в цілому проголосували 255 депутатів за мінімально необхідних 226.

Зокрема, Міністерству енергетики Рада виділила 201,1 млрд гривень, у тому числі:

  • 111,1 млрд гривень – на компенсацію економічно обґрунтованих витрат компанії «Нафтогаз України», на яку покладено спеціальні обов'язки для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку газу (вся сума надійде безпосередньо цій компанії);
  • 76 млрд гривень – для програми з врегулювання заборгованості перед суб'єктами ринку природного газу, а саме газопостачальними та газорозподільними компаніями відповідно до раніше прийнятого спеціального закону (до таких підприємств також входять компанії з групи «Нафтогаз»).

Міністерству розвитку громад та територій Рада направила 14 млрд гривень – для субвенцій місцевим бюджетам на відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію та послуги із постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Фінансування відповідних видатків передбачається здійснювати у тому числі коштом залучення більш ніж 125 млрд гривень від Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ.

Нагадаємо: 19 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціну на газ для теплокомуненерго зафіксували до 31 травня 2023 року на рівні 7,40 грн за кубічний метр – це має запобігти підвищенню тарифів на тепло та гарячу воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів