У Ковелі збудують житло для переселенців на 1,8 мільйона євро

П'ятниця, 29 липня 2022, 12:24

На сесії Ковельської міської ради 28 липня депутати дали дозвіл на залучення гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проєкту «Реконструкція двоповерхової адміністративної будівлі та учбово-побутового корпусу під багатоквартирні житлові будинки на вулиці Драгоманова, 17 в місті Ковелі».

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Цьому передували підготовка та подання управлінням економічного розвитку і торгівлі проєктної пропозиції у рамках програми НЕФКО «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні», що фінансується Інвестиційною платформою сусідства Європейського Союзу (NIP).

21 липня 2022 року інвестиційний комітет НЕФКО схвалив фінансування проєкту у сумі 1 860 000 євро. Грант надається в євро та буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо підряднику.

Реконструкція будівель на вулиці Драгоманова дасть можливість забезпечити житлом орієнтовно 60 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що в одному з дитячих садочків Волині, до якого поселили переселенців, виник конфлікт між керівництвом навчального закладу та внутрішньо переміщеними особами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: