Поділитись:

Лабораторію ЛНТУ перетворять у гуртожиток для переселенців за 1,6 мільйона євро

Середа, 27 липня 2022, 13:21
Лабораторію ЛНТУ перетворять у гуртожиток для переселенців за 1,6 мільйона євро

У Луцьку проведуть реконструкцію учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Для цих потреб залучать грант від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО.

Відповідне рішення ухвалили під час чергової сесії Луцької міської ради 27 липня.

Як вбачається із тексту рішення, розмір гранту складає 1 мільйон 660 тисяч євро.

Мета гранту: фінансування інвестиційних заходів для вирішення нагальної потреби із розміщення внутрішньо переміщених осіб у Луцьку. Грант надається в євро та буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо підряднику.

«Дуже добре, що ми й наші заклади вищої освіти турбуємося про внутрішньо переміщених осіб. Але ближче до осені та зими за прогнозами нас очікує нова хвиля переселенців, оскільки люди будуть їхати з тих міст на півдні та сході, де зруйновані системи опалення. Також скоро повернуться студенти на навчання і нам потрібно думати, де розміщувати переселенців, які тимчасово проживають у студентських гуртожитках», – прокоментувала рішення депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Як додала депутатка, одним з виходів для тимчасового розселення ВПО є модульні будинки.

«Мої колеги по фракції часто їздять у звільнені чи прифронтові регіони України і бачать, що багато де такі модульні будинки уже встановлені та заселяються. Цього поки немає в Луцьку. Виходячи з цього, я пропоную не зволікати, а знайти відповідні земельні ділянки у нашій громаді та партнерів, які можуть надати чи виготовити модульні будинки, щоб наше місто було готове до збільшення кількості переселенців і зустріло їх як належить», – запропонувала Алла Надточій.

Депутати підтримали проєкт рішення про залучення грантових коштів для реконструкцію учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що  у Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал «Дії», щоб внутрішньо переміщені особи могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів