Поділитись:

Зеленський непокоїться, що новий прем’єр Британії підтримуватиме Україну менше за Джонсона

Середа, 27 липня 2022, 23:10
Зеленський непокоїться, що новий прем’єр Британії підтримуватиме Україну менше за Джонсона

Президент України Володимир Зеленський висловив занепокоєння, що новий прем’єр-міністр Великої Британії може зменшити підтримку України на противагу Борису Джонсону.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Зеленський заявив в інтерв’ю британському телеканалу TalkTV, фрагменти якого цитують The Times і AFP.

"Чесно кажучи, мене це хвилює. Ми хотіли б мати хоча б такий же рівень підтримки… тому що мої особисті стосунки з Борисом прискорили рівень британської підтримки, яка була надана. Британці були лідерами в такій підтримці", – сказав глава держави.

Зеленський також висловив сподівання, що "великий друг України" Джонсон залишиться в британській політиці на чільному місці.

"Я хочу, щоб він був десь у (британській) політиці та мав змогу обійняти певну посаду. Я не хочу, щоб він зник, але рішення в руках британського народу. Та я впевнений, що яку б посаду Джонсон не обіймав, він завжди буде з Україною. Це від щирого серця", – зазначив він.

Говорячи про кандидатів на посаду Джонсона – Ріші Сунака та Ліз Трасс, Зеленський сказав, що "був би радий дуже тісно співпрацювати так, як ми звикли з Борисом".

"Такі ж тісні стосунки з Великою Британією та Україною. Я знаю, що ці два кандидати дуже шанобливі, і вони мають підтримку людей і суспільства Великої Британії. Ми знаємо про цю підтримку. Ми знаємо про позитивну силу цих лідерів", – додав президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
14 квітня 2024
26 лютого 2024
11 грудня 2023
12 вересня 2023
06 вересня 2023
11 липня 2023
02 травня 2023
23 січня 2023
22 січня 2023