Поділитись:

Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)

Вівторок, 26 липня 2022, 10:44
Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)

У Луцьку вперше в трупного донора вилучили одразу чотири органи: серце, нирки й печінку. Серце і дві нирки пересадили на місці, а печінку повезли в Київ.

Про це у вівторок, 26 липня, повідомив у фейсбуці речник Волинської обласної клінічної лікарні Андрій Гнатюк.

«Незважаючи на сирени, це була насичена хірургічна ніч у Волинській обласній клінічній лікарні. Уперше в трупного донора вилучили відразу 4 органи. Це значить, що 4 людей отримали шанс змінити своє життя», – повідомив він.

За  словами Гнатюка, серце і дві нирки пересадили на місці, а печінку повезли до Києва, щоби встигнути до 10-ї ранку.

Речник медзакладу зазначив, що разом з місцевими хірургічними бригадами працювали команди з Київського інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим, з Інституту Шалімова, а пересадкою нирок керували Микола Поляков і Михайло Загрійчук.

Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)Серце, нирки, печінка: у Луцьку вперше вирізали з тіла 4 органи для пересадки (фото 18+, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів