Поділитись:

Не для «вантажу-200»: в Білорусі спростовують чутки про замовлення мішків для трупів

Вівторок, 26 липня 2022, 00:08
Не для «вантажу-200»: в Білорусі спростовують чутки про замовлення мішків для трупів

Міноборони Білорусі нібито збирається закупити першу партію спеціальних мішків, в яких можна транспортувати трупи. Проте однозначну причину закупівлі мішків назвати важко.
Про це пише «Білоруський гаюн» у своєму телеграм-каналі.
Зазначається, що у системі МО РБ перебуває низка медичних установ (медичні центри у Гродно, Мінську, Борисові, Барановичах та інших.). У цих медичних центрах можуть отримувати медичну допомогу самі військовослужбовці ЗС РБ, члени їхніх сімей, а також військові пенсіонери. У будь-якій установі охорони здоров'я вмирають пацієнти. Тому закупівля «мішків для трупів» не є чимось надзвичайним. Відкритим залишається питання щодо кількості мішків, що закуповуються, – 1000 штук.

«Якщо розділити 1000 мішків на 4 медичні центри МО РБ, вийде по 250 штук на кожен. При цьому для однієї лікарні закупівля від 375 до 520 "мішків для трупів" позначалася як "нормальна" з урахуванням річної потреби таких "витратників" (з поправкою на надмірну смертність від COVID-19 в закладах охорони здоров'я)», – йдеться в повідомленні.

Проте є й інші сумніви.

«Як писали вище, документи з'явилися ще 23 липня у ТГ-каналах. Як правило, таким чином поширюються "фейкові" документи та інформація. Провладні ТГ-канали спростовують справжність документів про закупівлю 1000 "мішків для трупів. При цьому ми вважаємо, що навіть у разі справжності злитих документів закупівля не є чимось особливим. І мова тут не йде про потенційні "вантажі–200», – пишуть в телеграм-каналі.

Нагадаємо: Україна готується до найгіршого сценарію, за яким путін може «дотиснути» лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів