Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 25 липня

Понеділок, 25 липня 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 25 липня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 25 липня:

Про вибухи на Волині

Над Луцьком та кількома громадами Волинської області зранку у понеділок, 25 липня помітили сліди у небі. Також у Ковельському районі чули вибухи

«Це робота протиповітряної оборони. Зокрема, військові збили два БПЛА. Уламки одного з них пошкодили приватні будинки. На жаль, внаслідок падіння уламків є жертви. Одна людина загинула, кілька поранених перебувають у лікарні. Усі обставини встановлюємо», – написав тоді очільник ОВА Юрій Погуляйко.

Пізніше з'ясувалось, що безпілотники, які сьогодні над Волинню знищила протиповітряна оборона ЗСУ, прилетіли з території Білорусі.

«25 липня на північно-західному напрямку було виявлено два ворожих БПЛА, які перетнули повітряний простір України з боку Білорусі та здійснювали повітряну розвідку об'єктів у Волинській області. На перехоплення БПЛА було піднято винищувач, також спрацювала українська система протиповітряної оборони. Два ворожі БПЛА було знищено. Інформація щодо постраждалих уточнюється», – повідомили військові.

О 17:00 очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко повідомив нові подробиці падіння уламків БПЛА на житловий будинок у селі Дубове Ковельського району. 

У своєму зверненні з місця події губернатор розповів, що внаслідок інциденту загинула одна людина. Ще п'ятеро були шпиталізовані. 

«Наразі тривають слідчі дії на місці падіння БПЛА. Оглянули всі ушкодження. Якнайшвидше все відновимо, аби людям було, де жити. Одна людина, на жаль, загинула. Госпіталізовано було троє дітей і двоє дорослих. Їх життю та здоров'ю нічого не загрожує. Дітей вже виписали, у лікарнях перебувають двоє дорослих», – повідомив Юрій Погуляйко.

 

Про жінку в Сапалаївці

На Волині за тиждень у водоймах загинуло троє людей, а одну жінку рятувальникам вдалося витягнути з річки.

На водних об’єктах краю минулого тижня потонуло троє людей: у Ковелі на ставку  втопився рибалка 1954 року народження, у Нововолинську в кар’єрі –  30-річний чоловік, у селі Цегів Луцького району у ставку потонув ще один чоловік 1961 року народження.

А у Луцьку жінку, яка не могла самостійно вибратися з води в районі річки Сапалаївки, врятували працівники ДСНС.

 

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 25 липня

Про дружину священника УПЦ МП та ікону

Пристрасті у Рожищі навколо Свято-Михайлівської церкви не вщухають. Після того як більшість мешканців громади вирішили перейти в ПЦУ і в храмі почали проводити богослужіння українською мовою, ворожнеча з прихильниками УПЦ МП продовжилась за церковне майно.

У місті Рожище громада Свято-Михайлівського храму УПЦ вирішила перейти до ПЦУ. Однак священник Петро Іваничко з групою прихильників на це не погодився. Згодом він заявив, що збори незаконні.

22 липня до храму прийшло з десяток жінок на чолі з дружиною отця Петра, матушкою Іриною. Мета візиту – забрати ікону в кіоті з храму. Ірина Іваничко доводила: придбала вона ікону та кіоту за власні гроші, тож вважає її своєю приватною власністю.

Інші цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів