Поділитись:

Лучанин «Скорпіон» розповів про службу в єгерській бригаді ЗСУ (фото)

Понеділок, 25 липня 2022, 12:13

Війна з росією буде «забігом на довгу дистанцію», і навіть після перемоги над окупантами українська боротьба продовжиться – доведеться відновлювати економіку та відбудовувати зруйновану інфраструктуру. 

Так вважає Сергій Адамчук (позивний  «Скорпіон») – головний сержант єгерської роти, який до війни жив і працював у Луцьку, – йдеться на фейсбук-сторінці 68 окремої єгерської бригади.

«Скорпіон» звернувся у військкомат ще 17 лютого, бо зрозумів, що повномасштабне вторгнення рашистів неминуче.

«Кожен, хто грав у військові стратегії, знає, що якщо твою територію з трьох сторін оточили, значить буде поглинання. Єдине, що змінить хід такого сценарію, – це жага свободи оточеного народу. І наш народ має таку жагу», – наголошує він.

У мирному житті «Скорпіон» був керівником комерційного підприємства, а також працював політтехнологом – з 2004 року проводив виборчі кампанії кандидатів у місцеві органи влади.

Удосвіта 24 лютого «Скорпіона», який мешкає поблизу Луцького аеродрому, розбудив сильний гул літаків. Він відразу зрозумів, що почалася війна.

«Десь біля 5:30 відчув перший вибух. Підбіг до вікна і побачив над злітною смугою «грибок» диму. Потім було ще три чи чотири прильоти», – пригадує чоловік.

Військкомат направив чоловіка в Рівне, де формувалася єгерська бригада. «Скорпіон» зізнається, що йому як головному сержанту не одразу вдалося завоювати повагу та довіру особового складу, проте згодом усе стало на свої місця.

«Усі хлопці дуже різні, з різних куточків України. Але в цьому і є наша сила! Наразі кожна людина довела свою цінність у команді та готовність виконати поставлене завдання», – каже єгер.

 

На його думку, ця війна буде «забігом на довгу дистанцію», тому воїнам потрібно постійно бути в формі, проводити бойову, фізичну та психологічну підготовку.

«Ворог не спить. Через те і нам доводиться бути пильними», – зазначає він.

Та навіть після перемоги над окупантами українська боротьба продовжиться – доведеться відновлювати економіку та відбудовувати зруйновану інфраструктуру.

«Зате ми матимемо шанс стати тією країною, про яку завжди мріяли, назавжди викорінивши корупцію та інші ганебні речі», – підсумовує єгер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів