Поділитись:

Білорусь планує закупити першу тисячу мішків для транспортування трупів (відео)

Понеділок, 25 липня 2022, 18:30
Білорусь планує закупити першу тисячу мішків для транспортування трупів (відео)

Міноборони Білорусі збирає інформацію про закупівлю першої партії спеціальних мішків, в яких можна транспортувати трупи.

Білоруське видання "Флагшток" дізналося, що Міноборони РБ нібито проводить вивчення цінових пропозицій про закупівлю "пакетів для транспортування тіл померлих" у кількості 1000 штук.

Про це пишуть журналісти з посилання на відповідні документи, які вони отримали у відповідь на свій запит.

Запит про надання документів був направлений до щонайменше двох організацій: РУП "БелСудЕкспертЗабезпечення" та компанію, яка надає ритуальні послуги, ТОВ "Фістер". Остання приватна компанія відповіла на запит Міноборони, що не реалізує мішки для трупів.

Білоруське державне "БелСудЕкспертЗабезпечення" відписало, що може виготовити 1000 пакетів для трупів протягом 10 календарних днів. Залежно від виконання (з ручками чи без), підприємство готове задовольнити замовлення за 9 900 – 13 900 рублів (від 6 250 грн до 8 776 грн).

Інформатор "Флагштока" не відповів на запитання редакції про джерело походження цих листів. Раніше це джерело пересилало інші документи з відомства Міністерства оборони. Тоді інформацію, зазначену у службовому листуванні, вдалося частково підтвердити.

Щоб перевірити правдивість листа, журналіст "Флагштока" зателефонував авторці відповіді – керівниці відділу маркетингу РУП "БелСудЕкспертЗабезпечення" Вероніці Ковальчук. Вона підтвердила, що відповідала на адресу Міноборони про тисячу санітарних мішків.

Білорусь планує закупити першу тисячу мішків для транспортування трупів (відео) 

Нагадаємо: Україна готується до найгіршого сценарію, за яким путін може «дотиснути» лукашенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів