Поділитись:

На Волині волонтери-хіміки готують лікувальні мазі для військових (фото, відео)

Понеділок, 25 липня 2022, 16:23
На Волині волонтери-хіміки готують лікувальні мазі для військових (фото, відео)

Працівники і студенти факультету хімії, екології та фармації Волинського національного університету імені Лесі українки виготовляють лікарські засоби, які безплатно відправляють у лікарні, госпіталі та військовим на фронт. Працюють у лабораторії щоденно.

Про це розповіла викладачка та волонтерка Катерина Сметаніна, – повідомляє Суспільне.

Зі слів Катерини Сметаніної, мазі виготовляють за офіційними прописами на лікарські засоби. Користуються фармацевтичним довідником. Додає: у середньому в день волонтери виготовляють до 20 прописів, з яких формують упаковки на замовлення військових.

Волонтери-хіміки виготовляють понад 40 видів мазей, чотири різновиди настоянки, льодяники для горла та ароматичні подушечки.

У лабораторії виготовляють не лише мазі, а й настоянкиУ лабораторії виготовляють не лише мазі, а й настоянки
 

Лікарські рослини у мішках і коробках надсилають з усіх куточків України, – каже Катерина Сметаніна. Використовують багато аптечної сировини, яка має сертифікати. Трави без документів перевіряють.

«У нас є санслужба, яка працює, і різного плану агропромисловості, де у них є хімічні лабораторії. Намагаємося отримати сертифікат якості. У першу чергу, що вона є нетоксична, що там немає важких елементів і немає радіаційного забруднення», – говорить волонтерка.

Рослинну продукцію, яку використовують для виробництва мазей, перевіряють у хімічних лабораторіях.Рослинну продукцію, яку використовують для виробництва мазей, перевіряють у хімічних лабораторіях.
 

З рослинної сировини роблять спиртові та олійні витяжки. Баночки, в які пакують мазі приносять небайдужі люди.

Волонтерка Алла Бабула принесла баночки для мазей.Волонтерка Алла Бабула принесла баночки для мазей.
 

Серед військових є велика потреба у засобах для лікування дерматологічних захворювань, – каже волонтерка Катерина Сметаніна. З її слів, процес виготовлення мазей, до складу яких входять трави, – довготривалий, від півтори до двох годин. Якщо хімічна мазь, то швидше від пів години до години.

На Волині волонтери-хіміки готують лікувальні мазі для військових (фото, відео) 

Над приготуванням пасти Теймурова від пітливості та грибків працює студентка Анастасія. Каже: зараз таку мазь важко знайти в аптеках. Дівчина приходить волонтерити сюди майже щодня та здобуває практичні вміння.

Точного підрахунку кількості пакунків з ліками, які уже безплатно віддали на потреби військовим і цивільним, волонтери не ведуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
12:01
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
09 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024