Поділитись:

«Біжу за «Азовсталь»: лучани долучилися до всеукраїнського флешмобу підтримки українських військових (відео)

Субота, 23 липня 2022, 14:41

Ранок суботи чимало лучани розпочали з корисної справи – пробіжки, однак не звичайної. Це благодійний марафон «Біжу за Азовсталь».

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Волонтери, військові, поліцейські, освітяни, депутати, журналісти та активісти долучилися до благодійного марафону.

Усіх об'єднала загальна мета – зробити так, щоб про «азовців» пам'ятали та допомогти нашим військовим, які боронили Маріуполь, звільнитися з російського полону.

Така акція відбулася по всій Україні, там де це можливо. Організували її рідні захисників «Азовсталі» спільно із місцевою владою.

На центральній вулиці міста – проспекті Волі – учасники забігу мали пробігти мінімум 2 кола, від вулиці Паркової до Шопена, це 2 кілометри. Кожен міг продовжити марафон, спустилися до парку і там продовжити забіг.

Умовами участі у  забігу була наявність наліпки на одязі RunForAzovstal, донат у скриньку та пост у соцмережах із закликом пам'ятати про українських воїнів.

До марафону долучилися й депутати Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ».

«Для нас залишається великим болем «Азов» і Маріуполь. Це ті люди, які сьогодні не повернулися і є в полоні. Це люди, які вивезені далеко на росію і діти, яких теж треба повертати додому. Ми повинні зробити все, щоб звертати увагу суспільства на цю проблему, щоб ніхто не був забутим», – зазначила депутатка Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Михайло Наход, Євгеній Мікоян, Алла Надточій, Валентин Хаймик під час забігуМихайло Наход, Євгеній Мікоян, Алла Надточій, Валентин Хаймик під час забігу
 

Нині у російському полоні перебуває більше ніж 2,5 тисячі українських військових, які перебували на заводі «Азовсталь» та героїчно боронили Маріуполь від окупантів.

Нагадаємо, що під час обміну військовополонених 29 червня було звільнено 17 прикордонників, які героїчно обороняли Маріуполь та тримали позиції на «Азовсталі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 січня 2024
14 травня 2023
06 березня 2023
10:48
10 січня 2023
06 січня 2023
03 листопада 2022
14 жовтня 2022
01 жовтня 2022
22 вересня 2022
20:41
19 вересня 2022