Поділитись:

Катування, позбавлення волі: Human Rights Watch оприлюднила злочини росії на півдні України

Понеділок, 25 липня 2022, 09:22
Катування, позбавлення волі: Human Rights Watch оприлюднила злочини росії на півдні України

фото ілюстративне

Правозахисна організація Human Rights Watch задокументувала злочини рф на півдні – катування, нелюдське поводження, довільні затримання і незаконні  позбавлення волі цивільних.

Про це пише Українська правда, посилаючись на звіт Human Rights Watch, старшого дослідника Human Rights Watch щодо України Юлію Горбунову.

«Російські сили перетворили окуповані райони півдня України на вир страху і дикого беззаконня… Катування, нелюдське поводження, а також довільні затримання і незаконне позбавлення волі цивільних осіб входять до очевидних воєнних злочинів, які ми задокументували», – зазначила вона.

Звірства, скоєні російськими військами на Київщині, вже викликали шок в усьому світі, та цей звіт Human Rights Watch проливає світло на події на півдні, де російські окупаційні сили жорстко контролюють доступ до інформації.

Human Rights Watch поговорила з 71 людиною у Херсонській та Запорізькій областях, які розповіли про 42 випадки, коли російські сили утримували людей без зв'язку із зовнішнім світом або коли люди зникали після затримання. Опитані люди розповідали, що їх катували або вони були свідками тортур у вигляді побиття і, в деяких випадках, ударів струмом. Зазначається, що травми включали серйозні опіки; порізи; струс мозку; зламані зуби; зламані кістки, включаючи ребра, і пошкоджені кровоносні судини.

У звіті Human Rights Watch задокументовано тортури трьох тероборонівців, які утримувалися як військовополонені, і зазначається, що двоє з них загинули.

Женевські конвенції забороняють тортури і нелюдське поводження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів