Поділитись:

30 загиблих і 250 поранених на день: Зеленський назвав теперішні втрати України

Субота, 23 липня 2022, 00:12
30 загиблих і 250 поранених на день: Зеленський назвав теперішні втрати України

Зараз на фронті гине близько 30 українських військовослужбовців на день, близько 250 дістають поранення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal, – повідомляє Українська правда.

Зі слів президента, на піку бойових дій у травні та червні Україна втрачала від 100 до 200 військовослужбовців на день, а тепер це число скоротилося до 30 загиблих та близько 250 поранених на день.

Зеленський відмовився розкрити загальні воєнні втрати України з початку війни, але сказав, що вони у кілька разів нижчі, ніж у росії.

Він зазначив, що нещодавні постачання зброї США та союзників, зокрема реактивних систем залпового вогню HIMARS та 155-мм гаубиць, допомогли стабілізувати ситуацію на Донбасі: якщо раніше росіяни щодня випускали 12 тисяч артилерійських снарядів проти 1-2 тисяч снарядів України, то тепер Україна може випускати близько 6 тисяч снарядів на день, тоді як росія починає відчувати нестачу боєприпасів та військ.

Зі слів Зеленського, ця зміна у балансі вогневої потужності й допомогла зменшити українські втрати.

Президент заявив, що стабілізація лінії фронту на Донбасі дозволить Україні просунутися за іншими напрямками. Однак він відмовився обговорювати, де і коли Україна планує розпочати контрнаступ.

Зеленський також наголосив, що Україна потребує засобів ППО, щоб захистити від російських ракет українські міста.

З його слів, ці засоби ППО коштуватимуть США та Європі набагато дешевше, ніж підтримувати на плаву українську економіку зі щомісячним дефіцитом бюджету в розмірі 5 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів