Поділитись:

Через втрати росія не зможе реалізувати свої амбіції в Україні, – канадські військові

П'ятниця, 22 липня 2022, 09:10
Через втрати росія не зможе реалізувати свої амбіції в Україні, – канадські військові

Через серйозні втрати у живій силі та техніці росія не зможе реалізувати своїх воєнних амбіцій в Україні.

Про це йдеться в аналітичній публікації Збройних сил Канади, – інформує ТСН. 

Канадські військові дійшли висновку, що росія змушена зменшити свої стратегічні цілі і тепер представляє нове публічне обґрунтування часткового територіального контролю, якого вона досягла.

«Через значні втрати особового складу та техніки у Росії, ймовірно, більше немає військового потенціалу для реалізації своїх амбіцій в Україні», – йдеться у повідомленні.

Канадські військові аналітики зазначають, що заява глави МЗС рф Сергія Лаврова про розширення цілей за межі «звільнення» Донбасу на Сході України у відповідь на західну військову допомогу Україні, не відповідає дійсності.

«У Росії завжди були максималістські географічні амбіції в Україні. Невдалі спроби Москви захопити Київ та північно-східні міста Чернігів, Суми та Харків на початку вторгнення демонструють ці значні територіальні амбіції далеко за межами Донбасу», – наголосили в ЗС Канади.

Також експерти нагадали, що російські війська окупували частину півдня України ще в лютому – задовго до надання масштабної західної допомоги Україні, яку Москва використовує як привід для розширення військових цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів