Поділитись:

Молдова не пустила до себе російські війська з Придністров’я

П'ятниця, 22 липня 2022, 06:24

Міністерство закордонних справ Молдови в четвер підтвердило, що не дозволило в’їзд на територію країни російським військовим з так званої оперативної групи (ОГРВ), що базується в Придністров’ї.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС Даніеля Воде, – пише Українська правда. 

«Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється за механізмом, створеним з метою уникнення ризиків та забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту», – зазначив він.

У коментарі підтверджується, що на територію Молдови не було «допущено офіцерів так званого оперативного угруповання російських військ – незаконного формування на території нашої країни, яке порушує статус нейтралітету».

«У цьому контексті міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції повторює позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного відновлення процесу виведення російських військ і складів боєприпасів з нашої країни», – додав речник відомства.

Перед тим російське МЗС висловило стурбованість випадками затримання російських офіцерів, які «направлялися до Придністров'я для укомплектування на ротаційній основі російського контингенту».

Військовий контингент рф у Придністров’ї має офіційну назву Оперативна група російських військ (ОГРВ). ОГРВ створена із залишків колишньої 14-ї російської армії, що була розміщена тут на початку 1990-х та брала активну участь у Придністровському конфлікті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів