Поділитись:

В Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення

П'ятниця, 22 липня 2022, 18:11
В Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення

Нові правила отримання посвідчення водія запрацюють в Україні з 24 липня. Вони передбачають інший підхід до навчання, а також зміну алгоритму складання іспитів.

Про це у п'ятницю, 22 липня, повідомили на сайті Головного сервісного центру МВС.

З 24 липня в україні отримання водійського документа буде можливе лише після проходження теоретичного курсу навчання в автошколі та успішного складання тестування у територіальному сервісному центрі МВС. Після проходження теорії, а також складання іспиту, можна розпочинати практичний курс та виїжджати на вулиці.

Теоретичний курс навчання передбачає: оволодіння правилами дорожнього руху, правилами експлуатації транспортних засобів, основами безпеки руху та наданням медичної допомоги.

Водночас внутрішній теоретичний іспит в автошколі скасовується. Після навчання навчальний заклад формує Свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки та вносить дані до Єдиного державного реєстру МВС.

Слідом за ним іде іспит у територіальному сервісному центрі МВС. Однак це не стосується майбутніх водіїв категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E та DE.

Після цього можна розраховувати на отримання свідоцтва, яке є перепусткою на практичний курс навчання. Воно діятиме протягом одного року.

Після завершення практичного курсу – обов'язковий іспит. У разі успішного складання іспиту заклад видасть свідоцтво про закінчення практичної підготовки, яке діятиме протягом двох років.

Українці тепер мають право обрати з акредитованих навчальних закладів один для теоретичного навчання, а інший для практичного.

Усі, хто розпочали підготовку, перепідготовку в автошколі та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів до 24 липня, продовжують навчання за старими нормами та складають внутрішні іспити в автошколі та іспити у територіальному сервісному центрі МВС за старим алгоритмом.

В Україні запрацюють нові правила отримання водійського посвідчення 

Нагадаємо: українське посвідчення водія адаптували до документів, якими користуються у Європейському союзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
07 березня 2024
29 грудня 2023
28 грудня 2023
24 грудня 2023
25 листопада 2023
07 листопада 2023
24 жовтня 2023
24 серпня 2023
15:29
20 серпня 2023