Поділитись:

Європарламент визнав українські водійські посвідчення

П'ятниця, 08 липня 2022, 23:13
Європарламент визнав українські водійські посвідчення

фото ілюстративне

Українцям, які втекли від війни до Євросоюзу, дозволять користуватися водійськими посвідченнями, виданими в Україні, а також працювати водіями вантажівок та автобусів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європарламенту, – повідомляє ТСН.

У четвер, 7 липня, депутати Європарламенту 561 голосом проти 6 та 5 тих, хто утримався, підтримали спрощення процедури збереження українцями своїх прав водія в ЄС.

Українці, які втекли до ЄС через розв’язану росією війну та отримали статус тимчасового захисту, що гарантує їм право на притулок і перебування, зможуть і надалі користуватися своїми українськими водійськими посвідченнями. На ввесь час дії дозволу на перебування не потрібно обмінювати отримані в Україні водійські права на права відповідних країн-членів ЄС або складати новий іспит з водіння.

Якщо посвідчення буде втрачене, у ЄС зможуть видавати нове. Для цього людина повинна підтвердити, що мала дійсне водійське посвідчення в Україні.

Біженці, які працювали водіями вантажівок і автобусів, зможуть підтвердити свої українські сертифікати професійної придатності на коротких курсах. Це дозволить їм працювати в ЄС протягом дії дозволу на перебування.

Тепер рішення Європарламенту має офіційно затвердити Рада ЄС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів