Поділитись:

«Інформатика NewG»: у двох волинських школах по-новому вивчатимуть інформатику

Четвер, 21 липня 2022, 14:10
«Інформатика NewG»: у двох волинських школах по-новому вивчатимуть інформатику

фото ілюстративне

Дві волинські школи візьмуть участь у пілотному проєкті «Інформатика NewG».

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОВА.

Координаційна рада проєкту «Інформатика NewG» обрала 50 закладів загальної середньої освіти, де уже з 1 вересня 2022 року розпочнеться впровадження пілотного проєкту з оновлення предмета інформатики.

Серед учасників – дві волинські школи, а саме:

  • Паридубська філія опорного закладу «Смідинський ліцей»;
  • Опорний заклад загальної середньої освіти «Раково-Ліський ліцей» Камінь-Каширської міської ради Волинської області.

Мета проєкту «Інформатика NewG» – замінити застарілі уроки інформатики на сучасний лад згідно з Новою українською школою.

У рамках пілоту планується оновлення змісту та ресурсів навчального предмета. Вчителі інформатики закладів-учасників перед початком навчання проходитимуть вебінари та тренінги.

Загалом, у межах проєкту передбачається створення нового контенту для 1-11 класів, розробка освітніх ресурсів для вивчення інформатики з подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн та залучення найкращих українських і європейських ІТ-експертів.

Довідково:
Проєкт «Інформатика NewG» створено в межах реформи IT-освіти за ініціативи МОН і Міністерства цифрової трансформації. Він впроваджується програмою EU4DigitalUA в межах другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується Європейським Союзом. Проєкт спрямований на оновлення шкільного курсу відповідно до концептуальних засад Нової української школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів