Поділитись:

Глава ЦРУ: путін помиляється, якщо думає виграти війну на виснаження в Україні

Четвер, 21 липня 2022, 09:50

Президент рф володимир путін помиляється, якщо вважає, що зможе виграти війну на виснаження в Україні. 

Про це сказав глава ЦРУ Вільям Бернс, –  повідомляє Українська правда, посилаючись на sky.news

Бернс сказав, що російський президент помилиться, вважаючи, що він може виграти криваву війну на виснаження проти України, як раніше було доведено, що він помилявся, вважаючи, що його війська можуть захопити Київ протягом перших днів вторгнення.

З його слів, путін прорахувався зі своїми початковими планами вторгнення, не зумівши захопити Київ блискавичним ударом, і знову не має рації: «Він наполягає на тому, що Україна – не справжня країна, а справжні країни дають відсіч».

Також глава ЦРУ заявив, що путін «ймовірно, надто здоровий», спростовуючи чутки про серйозне захворювання російського президента, наприклад, рак.

«Наскільки ми можемо судити, він, ймовірно, занадто здоровий... це неофіційне судження розвідки», – зазначив він.

За останніми оцінками американської розвідки про втрати рф внаслідок вторгнення, Бернс сказав, що воно становить близько 15 000 російських загарбників убитих і приблизно втричі більше поранених.

При цьому він сказав, що українські втрати також були високими – «ймовірно, трохи меншими», ніж російські цифри.

Крім того, з його слів, ризик вторгнення китайських військ на Тайвань цього десятиліття зросте. Він сказав, що рішучість голови КНР Сі Цзіньпіна встановити контроль над територією не слід недооцінювати. Очікується, що президент Джо Байден поговорить зі своїм китайським колегою найближчими днями в момент наростання напруженості між цими країнами, особливо щодо долі Тайваню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів