Поділитись:

Президент відзначив військового медика з Луцька орденом «За мужність»

Середа, 20 липня 2022, 14:14
Президент відзначив військового медика з Луцька  орденом «За мужність»

Президент Володимир Зеленський відзначив військового медика з Луцька Олексія Кушнєра орденом «За мужність» III ступеня.

Про це йдеться в Указі Президента України №517/2022 «Про відзначення державними нагородами України», опублікованому на сайті Офісу президента 19 липня.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю (...)  нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня (...) КУШНЄРА Олексія Ігоровича – солдата», – йдеться, зокрема, в Указі.

Лучанин Олексій Кушнєр – учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України у складі батальйону «Азов». Після повернення до Луцька навчався у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Водив в гори воїнів АТО у рамках програми психологічної реабілітації для ветеранів. Після початку повномасштабного вторгнення рф рятує життя українських воїнів на передньому краї у складі однієї з механізованих бригад ЗСУ.

Довідково: 
Орден «За мужність» – українська державна нагорода, що вручається військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів та іншим особам за проявлені ними героїзм і мужність при порятунку людей, а також при порятунку матеріальних цінностей, за героїзм і мужність у боротьбі зі злочинністю, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також в інших випадках при виконанні службового, військового або громадського обов'язку в умовах, які пов'язані з ризиком для життя.

Президент відзначив військового медика з Луцька  орденом «За мужність»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів