Поділитись:

«Росіяни лежать у купі гною, привикають» – військовий медик з Луцька розповідає про війну (відео)

Понеділок, 18 липня 2022, 22:36
«Росіяни лежать у купі гною, привикають» – військовий медик з Луцька розповідає про війну (відео)

Лучанин Олексій Кушнєр – учасник Революції Гідності та бойових дій на сході України у складі батальйону «Азов». Після повернення до Луцька навчався у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Водив в гори воїнів АТО у рамках програми психологічної реабілітації для ветеранів. Після початку повномасштабного вторгнення рф рятує життя українських воїнів на передньому краї у складі однієї з механізованих бригад ЗСУ.

В інтерв'ю Військовому телебаченню України Олексій розповідає, що коли 24 лютого почув у місті вибухи, то зрозумів, що все – почалося, адже вибухи не міг сплутати ні з чим іншим, так як раніше був на війні. Вже о 8 ранку він був у військкоматі, а через два дні брав учать у військових діях на Київщині.
«Я – медик. Я хотів швидше потрапити на фронт. І бити москалів. А вони настільки похабно поставилися до нас. Певно, думали, що ми не вміємо воювати», – розповідає.
Олексій пригадує історію, коли у підсобному господарстві посеред великої купи гною лежало троє російських солдат.
«Я був один. У мене навіть автомат «дитячий». А переді мною – еліта російсько армії з крутим автоматом. Я висмикнув зброю з рук і той навіть ніяк не зреагував. Переляканий. Лежить у купі гною. Привикає», – каже Олексій.
Каже, росіяни змінили тактику ведення бойових дій.
«Вони використовують тактику випаленої землі. Ми даємо їм тягла, вони відкочуються назад і знову починають розстрілювати територію з крупного калібру, танків, з авіації. Бо більше нічого не можуть. Вони забирають території, які повністю знищені і ще десятки років потрібні для того, щоб просто їх розмінувати, очистити від снарядів, не те, щоб відбудовувати», – каже військовий медик.
Про військові будні, початок війни, білорусів, ставлення до війни та смерті – детальніше у сюжеті:
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів