Поділитись:

Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням

Понеділок, 18 липня 2022, 19:56
Венедіктова не погоджується зі своїм відстороненням

Відсторонена указом президента від посади генпрокурора Ірина Венедіктова заявила, що процедура звільнення генерального прокурора всім добре відома, а інша не передбачена законом.

Про це Венедіктова написала у Facebook.

"Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням президента – президент в своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом", – йдеться в повідомленні.

Венедіктова заявила, що поки не обговорювала питання свого відсторонення з жодною людиною і утримується від коментарів.

"Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар", – додала вона.

Водночас, як повідомили УП джерела в Офісі генерального прокурора, Венедіктова не погоджується з рішенням про своє відсторонення і в понеділок була на робочому місці.

За словами співрозмовників, на 10 годину ранку Олексій Симоненко, на якого покладено виконання обов’язків генпрокурора, хотів провести робочу нараду. Венедіктова, яка була в офісі, виявила бажання взяти в ній участь. Симоненко був проти цього, і нарада не відбулася. Однак Симоненко зустрівся з заступниками генпрокурора і сказав їм, що ніяких кадрових змін не планується.

Нагадаємо: Володимир Зеленський 17 липня усунув від виконання обов’язків голови СБУ Івана Баканова та відсторонив від посади Генерального прокурора Ірину Венедіктову. Тимчасовим виконувачем обов'язків ексгенпрокурорки Венедіктової буде Олексій Симоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 листопада 2023
19 липня 2022
18 липня 2022
17 липня 2022
19 березня 2022
06 березня 2022
10 лютого 2022
09 лютого 2022
26 січня 2022