Поділитись:

Ердоган зустрінеться з путіним в Ірані

Понеділок, 18 липня 2022, 11:05

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган здійснить візит до Ірану, де проведе зустріч з президентом рф володимиром путіним.

Про це йдеться в анонсі директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на державне інформагентство «Анадолу».

Зазначається, що Ердоган 18-19 липня відвідає Іран для участі в засіданні Ради співробітництва високого рівня Туреччини та Ірану та саміті щодо Сирії в «астанинському форматі» (Іран, Туреччина, рф).

Планується, що на саміті обговорюватимуться поточні події в Сирії, боротьба з терористичними організаціями, які становлять загрозу безпеці регіону, зокрема з Робітничою партією Курдистану/Загонами народної оборони (PKK/YPG) та ІДІЛ, зусилля щодо політичного вирішення ситуації, гуманітарна ситуація та добровільне повернення сирійців.

Згідно з повідомленням, у рамках саміту «Ердоган також проведе двосторонню зустріч зі своїм російським колегою».

Нагадаємо: під час зустрічі між Україною, ООН, рф та Туреччиною у Стамбулі сторони домовилися про деблокаду трьох українських портів для експорту зерна, всі судна перевірятимуть ВМС Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів