Поділитись:

«Все погано», – луцький дизайнер і каліграф про новий логотип Олики

П'ятниця, 15 липня 2022, 20:21

Графічний дизайнер, каліграф та засновник міжнародного фестивалю «Простір літер» Кирило Ткачов розкритикував новий логотип волинського селища Олики.

«Все погано», – написав він короткий висновок у фейсбуці.

Фахівці Волинської обласної ради спільно з дизайнерами креативної студії «Омлет» розробили логотип для селища Олики. За основу взяли аркову архітектуру селища та елементи декору пілястр Олицького замку, кольорова гама – з герба роду Радзівілів. Також розробники підібрали оригінальний шрифт. 

Проте відомий графічний дизайнер, каліграф та ілюстратор з Луцька Кирило Ткачов помітив суттєві недоліки у розробленому логотипі, про які й написав у фейсбуці.

По-перше, це технічні проблеми.

«Напис не витримує зменшення. Він надто тонкий. Літерам не вистачає читаємості. Вони отримали спрощену геометризовану форму, але без усвідомлення правил конструювання літер. Всі літери дуже проблемні», – зауважив фахівець.

По-друге, знак і логотип не мають зв'язку.

«Ні по товщинах, ні по формах, ні по пропорціях. Це просто окремі елементи», – зазначив дизайнер.

По-третє, невдале використання арки в логотипі.

«Ідея використання арки – може бути. Але суть не в тому, щоб примусово впихувати її де можна і не можна. «Арка» мала б не псувати загальну читаємість, а акуратно вписатися в логотип і не заважати іншим елементам», – додав Кирило Ткачов.

Тож фахівець робить висновок, що логотип має вигляд студентської роботи.

«Тобто на певному етапі навчання корисно спробувати погратись в шрифт як конструктор, але навіть в цьому разі необхідно розуміти, в чому полягає індивідуальність кожної літери і що з ними можна робити, а чого не варто. Проте так не може виглядати фінальна офіційна версія «справжнього», а не студентського логотипа. І проблему я бачу не у виконавці, який не готовий до серйозних проєктів, а у клієнті, який підтримує і приймає рішення, бо це просто сором», – резюмує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів